Proiectul EVA

EVA – Era Valorificării Antreprenoriatului feminin

Logo Proiect Eva

Proiect cofinanțat din Fondul Social European

prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
(POSDRU/97 – Investeşte în oameni!) Axa:6: Promovarea incluziunii sociale
DMI 6.3: „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”, Sanse egale si respect,strategic
ID proiect: 63236

Fii EVA secolului 21…!!!
Fii întreprinzătoare! Fă o schimbare în viaţa ta! Construieşte-ţi singură viitorul!

Bun Venit în Era Antreprenoriatului Feminin

Cursuri gratuite organizate in cadrul proiectului EVA

Comunicat de presa proiect EVA
Site-ul oficial al proiectului EVA

Parteneri:

• Solicitantul principal: Grupul Pentru Integrare Europeană (GIE – Pitești)
• Partener 1: SIVECO România SA (București)
• Partener 2: Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin (ADAF – București)
• Partener 3: Fundația PAEM Alba (Alba Iulia)
• Partener 4: Administrația Națională a Penitenciarelor din România (București)
• Partener 5: Patronatul Femeilor de Afaceri al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din Municipiul București (PFAIPMM-MB)
• Partener 6: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Suceava
• Partener 7: Asociația de Dezvoltare Economico-Socială (ADES – Curtea de Argeș)
• Partener 8: Réseau Européen TANDEM PLUS (Lille, Franța)

Informații generale despre proiect :

• Tipul proiectului: Multi-regional
• Clasificarea domeniilor: Urban
• Regiunile: București-Ilfov, Centru, Nord-Est,Sud-Muntenia
• Județele: București, Alba, Suceava, Argeș, Prahova, Ilfov, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita si Teleorman.
• Durata: 36 luni (3 ani)
• Valoarea proiectului: 19.631.807 LEI

Obiectivul general al proiectului:

Promovarea egalității de șanse și facilitarea accesului pe piața muncii pentru 1480 de femei din care 1400 aparținând unor grupuri vulnerabile, din patru regiuni de dezvoltare ale României, prin programe de formare specifice în scopul dobândirii abilităților antreprenoriale și dezvoltării propriei afaceri și prin calificare în meserii potrivit nevoilor pieții și grupului țintă.

Atingerea acestui obiectiv general se va face prin:

– promovarea şi stimularea spiritului antreprenorial prin campanii regionale de informare şi  conștientizare a femeilor faţă de cultura antreprenorială;
– evaluarea stadiului actual al antreprenoriatului feminin în Romania şi barierele de gen în afaceri şi ocupare;
– eliminarea stereotipurilor de gen în societate şi în media prin cursuri adresate unui număr de 20 experți şi 60 operatori mass-media din regiunile selectate;
– furnizarea de instruire pentru dezvoltarea abilitaților antreprenoriale în domeniul inițierii de activităţi independente pentru cel puțin 1000 de femei;
– inițierea a 100 de afaceri pe cont propriu;
– furnizarea serviciilor de calificare pentru 400 de femei din grupuri vulnerabile pentru integrare mai ușoară pe piața muncii sau inițierea de afaceri;
– asistarea şi consilierea prin servicii suport a femeilor care doresc să inițieze propria afacere;
– promovarea învăţării active, pe tot parcursul vieții;
– transfer de cunoștințe şi bune practici din tari europene, precum şi elaborarea de ghiduri cu bune  practici din perioada derulării proiectului.

Participa si tu la implementarea proiectului EVA

Ne face o deosebita placere sa va lansam invitatia de a participa activ alaturi de noi la implementarea proiectului „EVA – Era Valorificarii Antreprenoriatului feminin”, finantat prin Programul Operational Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), proiect implementat de Patronatul Femeilor de Afaceri al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Municipiul Bucuresti (PFAIPMM-MB) in parteneriat cu Grupul pentru Integrare Europeana – Pitesti, Siveco – Bucuresti, Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin (ADAF) – Bucuresti, Fundatia PAEM – Alba Iulia, Administratia Nationala a Penitenciarelor din Romania – Bucuresti, Camera de Comert si Industrie Suceava, Asociatia pentru Dezvoltarea Economico-Sociala (ADES) – Curtea de Arges si Reseaue Europeen Tandem Plus, Lille, Franta.

Proiectul are ca obiectiv promovarea egalitatii de sanse si facilitare accesului pe piata muncii pentru 1480 de femei din care 1400 apartinand unor grupuri vulnerabile, din patru regiuni de dezvoltare ale Romaniei (Bucuresti -Ilfov, Centru, Nord-Est, Sud-Muntenia), prin programe de formare specifice in scopul dobandirii abilitatilor antreprenoriale si dezvoltarii propriei afaceri si prin calificare in meserii potrivit nevoilor pietii si grupului tinta.

Va invitam sa colaboram si sa ne sprijiniti prin completarea chestionarului atasat POVESTE DE SUCCES adresat femeilor de afaceri. Aceasta activitate se va concretiza prin tiparirea unei brosuri care va fi distribuita participantelor la seminarii si cursurile organizate in cadrul proiectului. La seminarii vor fi invitate si o parte din femeile de afaceri prezentate in brosura astfel incat tranferul de bune practici sa se realizeze direct. De asemenea, va rugam sa aveti amabilitatea de a ne transmite impreuna cu chestionarul completat si o fotografie de a dv. pentru a fi inserata in brosura.

Chestionarele completate ne vor ajuta in realizarea unor studii regionale privind situatia antreprenoriatului feminin, precum si in identificarea oportunitatilor de initiere/dezvoltare a afacerilor.

Va rugam sa aveti amabilitatea sa ne transmiteti chestionarul completat la adresa de mail office@faimm.ro.

Va multumim pentru colaborare.

Conferinta finala Internationala – incheiere proiect EVA

Reprezentanti ai PFAIPMM-MB – Patronatului Femeilor de Afaceri al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Municipiul Bucuresti, au participat, joi 17.12.2013 la Conferinta finala Internationala destinata incheierii proiectului EVA – Era Valorificarii Antreprenoriatului Feminin – cod proiect POSDRU/97/6.3./S/63236, proiect cofinanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 ,,Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.3 ,,Promovarea egalității de șanse pe piața muncii”.

Evenimentul a avut loc la Hotelul Intercontinental din Bucuresti.

Inceput in anul 2011, proiectul EVA se incheie cu succes, in decembrie 2013. Indicatorii stabiliti la inceputul proiectului au fost depasiti, obiectivul general al proiectului fiind atins. Acesta consta in promovarea egalitatii de sanse si facilitarea accesului pe piata muncii pentru 1480 de femei din care 1400 apartin unor grupuri vulnerabile, din patru regiuni de dezvoltare ale Romaniei (Centru, Sud Muntenia, Nord Est, Bucuresti-Ilfov) prin programe de formare specifice in scopul dobandirii abilitatilor antreprenoriale, dezvoltarii propriei afaceri si prin calificare in meserii potrivit nevoilor pietei si grupului tinta. Partenerii in proiect, au luat pe rand cuvantul in cadrul conferintei si au adus in atentia publicului numeros informatii ce au tinut de realizarile atinse si in acelasi timp de obstacolele intampinate in decursul desfasurarii proiectului.

Partenerii proiectului EVA sunt:
0. GIE – Grupul pentru Integrare Europeană, (reprezentata de Georgeta Chirlesan, Dumitru Chirlesan si Ramona Ciuca,) – Beneficiar
1. SIVECO Romania SA, (reprezentata de Manuela Enache)
2. ADAF – Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin, (reprezentata de Cornelia Rotaru si Mihai Seitan)
3. Fundatia PAEM ALBA, (reprezentata de Laura Bodea)
4. ANP – Administratia Nationala a Penitenciarelor din Romania, (reprezentata de Andreea Neagoe)
5. PFAIPMM-MB Patronatul Femeilor de Afaceri al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Municipiul Bucuresti (reprezentat de Mariana Buteica)
6. Camera de Comert Industrie si Agricultura Suceava, (reprezentata de Anamaria Savin)
7. ADES – Asociatia de dezvoltare economico-sociala, (reprezentata de Anatolie Socolovschi)
8. Réseau Européen Tandem Plus – partenerul extern
La finalul prezentarilor a luat cuvantul Liliana Masgras, patron al firmei Adeli Design. Ca rezultat al formarii antreprenoriale din cadrul proiectului EVA, D-na Masgras si-a deschis o afacere proprie, in plina dezvoltare. Dorinta, ambitia, curajul si exemplul pe care l-a oferit D-na Masgras au fost aplaudate de toti participantii.